Tämä kanakeito ohje on peräisin äidiltäni, tosi olen muokannut sen omaan makuuni sopivaksi. Tämä on sopiva ohje kahdelle, mutta tuplaamalla tai lisäämällä kasviksia siitä saa riittoisaman.

1 kanan rintapala
2 perunaa
2 porkkanaa
(varsiselleriä)
sipuli (tai vaikka purjoa)
1 dl makaroonia
3-4 pippuria (kokonaisia pyöreitä)
1 laakerinlen lehti
valkosipulijauhetta (tai tuoretta valkosipulia)
basilikaa (kuivattua)
suolaa

Keitä kananrinta kypsäksi. Kuori ja pilko porkkanat ja perunat. Kun kananrinta on kypsä nosta se jäähtymään. Lisää kanan keisinveteen porkkanat ja perunat (ja selleri). Revi rintapala sopiviksi siivuiksi. Lisää keittoon isoksi siivuilsi leikattu sipuli ja makarooni sekä mausteet. Kun kasvikset ja makarooni on kypsää lisää vielä kanasiivut sekaan. Hyvää kun on tulossa flunssa.