Kauris paisti (miksi ei vaikka hirvipaistikin tai mikä tahansa muu liha)

389905.jpg

Eilen tein ensimmäistä kertaa elämässäni paistia. Lihana oli kauriin jalka, jolla oli paino noin 1.2kg. Lihan sulatin ensin yönyli jääkaapissa ja sitten noin 3 tuntia huoneenlämmössä. Noin tuntia enne uuniin laittamista heiroin lihaan suolaa. Pinnalle lisäsin vielä kuivattua korianteria ja mustapippuria. Pussiin laitoin lihan lisäksi muutaman porkkanan ja yhden sipulin, jonka leikkasin lohkoiksi. Paisti oli miehen veljen ohjeen mukaan uunissa ensin 150 asteessa 1½ tuntia ja sitten 120 asteessa toiset 1½ tuntia. Meillä kun ei ole lihalle lämpotilamittaria.

 389906.jpg

Lisukkeena oli perunamuussia, salaattia ja mango viipaleita. Kastikkeena oli VIA punaviini valmiskastike, joka on muuten todella hyvää. Ruoka onnistui hyvin, vaikka maku oli vahvasti riistan makuinen.