Ajattelin kokata mieheni 30-vuotis päivän kunniaksi jotain vähän juhlallisempaa. Tämä Pirkka resepti vaikutti juhlavalta, mutta ei liian aikaavievältä ja hyvää oli. Tein noin ½ annoksen. Seuraksi tein Hasselbackan perunoita ja tomaati mozzarella salaatin.

662149.jpg

Mozzarellakuorrutettu lohi

600 g Kirjolohifileetä
suolaa
vastajauhettua mustapippuria
voita (paistamiseen)
2 tomaattia
4 puolikasta aurinkokuivattuatomaattia
1 pkt Mozzarellaa

Poista fileestä nahka ja pystyruodot pinseteillä. Mausta filee suolalla ja mustapippurilla molemmin puolin ja leikkaa se neljäksi annospalaksi. Viipaloi tomaatit ja juusto. Suikaloi aurinkokuivatut tomaatit. Paista kalapaloja pinnoitetussa pannussa voissa 2-3 minuuttia puolta kohden ja nosta uunikestävälle vadille. Lado kaloille tomaattiviipaleet, suikaloidut aurinkokuivatut tomaatit ja päälle mozzarellaviipaleet. Jauha juustolle hiukan mustapippuria ja kuumenna uunin ylätasolla (225C) viitisen minuuttia, kunnes juusto on sulanut.

Aseta ruoka tarjolle esim herneenversojen päälle.

Itse en käytä voita, kun paistan lohta.. sinä on itsessään jo niin paljon rasvaa. Ja uunissa annoin olla lähemäs yli 10 min niin paksut viipaleet on varmasti myös keskeltä kypsät.

VINKKI: Lohen nahan saa helposti pois, kunm laitat lohen kuumalle pannulle nahka pannuunpäin ja annat hetken kypsentyä, kun käännät lohen ympäri irtoutuu nahka todella helposti.

 

Hasselbackan perunat

2-3 pientä perunaa per ruokailija
voita tai margariinia
suolaa
korppujauhoja
juustoraastetta

Kuori perunat ja leikkaa niihin viiltoja niin, että viipaleet jäävät alaosastaan kiinni. Pane perunat voideltuun uunivuokaan. Sivele sulatetulla voilla tai margariinilla. Ripottele pinnalle suolaa. Kypsennä 200-asteisessa uunissa vajaa tunti. Ripottele pinnalle juustoraastetta ja korppujauhoja. Jatka kypsennystä niin, että juusto sulaa ja perunoiden pinta tulee kauniin ruskeaksi.