eli helppo juustobroileri

442317.jpg 

Tämä Pirkkaohje tuli kokeiltua ja hyvää on. Tässä on tosin oma sovellukseni ohjeesta, joten alkuperäinen ohje löytyy varmasti Pirkan kotisivuilta. Ja annoksen tein vaain kahdelle.

2 kanan rintaa
100g Creme bonjour ruohosipuli
1 tomaatti
oliiviöljyä
suolaa
mustapippuria

Leikkaa kananrinnan kewskelle syvä viilto, mutta ei pohjaan asti. Levennä viiltoja veitsellä sivuille taskuksi, mutta varo tekemästä reikää. Laita iso lusikallinen creme bonjouria (tai muuta vastaavaa) tehdyn taskun sisään. Laita kananrinnat oliiviöljyllä voideltuun vuokaan. Ripottele pääle suolaa ja mustapippuria. Leikkaa tomaatti siivuiksi ja aseta kananrintojen päälle. Tomaatin päälle voi lattaa vielä tilli/ruohosipulia tai vastaavaa.

Laita kana uuniin 200C noin 25-30min.

442315.jpg

 

Italialainen lisukepasta

pastaa
1 rkl oliiviöljyä
1 rkl sitruunamehua
mustiaoliiveja
aurinkokuivattujatomaatteja
capriksia

Tämän pastan ohjeen löysin yhdestä Italialaisesta keittokirjasta ja ihastuin siihen täysin. Keitä ensin pasta esim kierrepastaa (mun suosiki on Torino Tricolori Cappelli). Kun pasta on kypsää lisää jokkoon kaikki muut ainekset ja lämmitä pasta vielä kauttaaltaan. Itselläni on jääny yleensä caprikset pois, kun ei ole tullut ostettua ja muutenkin noita lisukkeita voi mun mielestä laittaa oman maun mukaan.